Reviews

Onderstaande reacties komen uit de evaluatie die deelnemers aan het eind van de trainingen hebben ingevuld.

Reviews Compassietraining

“Ik vond de training heel fijn. Er hoefde niets, maar er gebeurde toch heel veel.”

“Ik merkte in het dagelijks leven dat er allerlei dingen anders gingen dan normaal. Dat ik milder reageerde en dacht, terwijl ik ook mijn eigen grenzen beter kon bewaken.”

“Ik realiseerde me plotseling dat ik veel aardiger tegen mezelf was. Normaal zat ik mezelf steeds op de kop te geven als iets een beetje fout ging, en nu zat ik mezelf aan te moedigen en complimenten te geven. Wanneer het omslagpunt geweest is weet ik niet. Ik was er eigenlijk niet eens bewust mee bezig geweest om dat te veranderen”

“Madelon gaf de les met veel warmte. Ik ging er elke week met plezier naartoe. Er is in haar lessen ook altijd ruimte voor lichtheid en een lach. Dat maakte voor mij het leren heel aangenaam en makkelijk.”

“Ik merkte niet alleen wat van de meditaties, maar ook van de oefeningen. Dat korte schrijven over je kernwaarden bijvoorbeeld, die oefening gaf me een heel krachtig gevoel wat eigenlijk nog steeds aanwezig is. Dat je dat in 10 minuten bereikt vind ik bijzonder. De training zit onwijs goed in elkaar!”

“Het is echt een heel andere training dan de mindfulness 8-weekse. Ik vond het prettig dat je oefensuggesties krijgt, in plaats van huiswerk, en dat je daaruit kon kiezen wat er bij je past. Het visualiseren tijdens de meditatie vond ik in het begin echt wel moeilijker, maar ik merkte dat het toch wel binnenkwam, dus dat dat eigenlijk helemaal niet erg was.”

“De meditaties zijn zo mooi. Het is nog steeds net een snoepwinkel als ik er ’s ochtends eentje kies om te doen.”

Reviews Mindfulness Training

“Mindfulness heeft echt mijn leven veranderd.”

“Als ik rugpijn heb kan ik de weerstand die ik daartegen voel nu loslaten. Daardoor zit het me een stuk minder in de weg. Echt heel waardevol om dat te leren.”

“Eindelijk iets wat ik zelf kan doen om blijer in het leven te staan!”

“Die zin: ‘Waar ik ook ga, daar ben ik.’, dat is voor mij de essentie¬† van de training. Daardoor zie ik de kleine geneugten van het leven in elk moment. Zelfs als het even wat minder is.”