Over mij

Lopen moet je zelf doen, maar ik kan wel de weg wijzen.Mijn naam is Madelon Kuiper, en ik woon in Blaricum. Ik heb lange tijd gewerkt als (project)manager binnen de industrie en semi-overheid, en was goed op weg om carrière te maken. Tot het moment dat een ongeluk, in combinatie met een weinig compassievolle werkomgeving, mij dwongen de balans op te maken. Ik kwam in aanraking met de mindfulness en compassietraining, en herkende daarin veel van wat mij jaren eerder had aangesproken tijdens een meditatieretraite en de tijd dat ik in Thailand leefde en werkte. Bovendien bleken de oefeningen mij werkelijk enorm te helpen en bood de theorie me verhelderende inzichten. Uit puur enthousiasme ben ik de trainersopleiding compassietraining (MBCL) en mindfulnesstraining (MBSR) gaan volgen.

Persoonlijke ontwikkeling is één van mijn belangrijkste kernwaarden. Ik hou ervan om mensen te helpen in hun kracht te staan. Binnen de trainingen biedt ik de handvatten om dit te bereiken, maar laat daarbij wel de ruimte om je eigen weg te vinden en je eigen tempo aan te houden. In mijn rol als trainer helpt het me dat ik de waarde van de trainingen aan den lijve heb ervaren en doorleefd, en ze een manier van leven zijn geworden. Op die manier sta ik naast jou op jouw pad, terwijl ik als het ware al een stukje vooruit ben geweest om het gebied te verkennen.

Ik leef samen met mijn vriend. We delen een passie voor zeilen, en zijn dan ook geregeld op het water te vinden.

Mijn opleiding tot mindfulness trainer volgde ik bij het Centrum voor Mindfulness in Amsterdam en de scholing tot compassietrainer bij Koster en Van de Brink, die het programma oorspronkelijk ontwikkelden. Daarnaast gebruik ik veel technieken die ik bij de leergang Teamcoaching en de training Emotioneel Intelligent Leiderschap bij De Baak leerde, en grijp ik voor een goed begrip van de theorie en wetenschappelijke basis geregeld terug op mijn studie Biomedische Wetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ik ben gecertificeerd lid van de beroepsvereniging van Mindfulness Based trainers VMBN.