Mindfulness Compassie ’t Gooi

We leven in een tijd waarin we geleerd hebben hard voor onszelf te zijn. Niet lullen, maar poetsen! Daarmee laten we een talent dat we allemaal bij de geboorte hebben meegekregen onbenut, namelijk om mild te zijn naar onszelf en anderen. De burn-out ligt op de loer.

Uit veel recent onderzoek blijkt dat vriendelijkheid je veel verder brengt dan strengheid, je leert makkelijker, gaat slimmer om met uitdagingen en bent een betere leider. Maar hoe maak je wat je afgeleerd hebt weer gewoonte? Dat leer je in de Compassietraining op een speelse manier.

Je zult merken dat de training je helpt meer in balans te zijn, minder te piekeren, jezelf beter te begrijpen en om krachtiger, en tegelijk ook warmer, over te komen naar anderen. Omdat acceptatie en compassie de eerste stap is naar verandering, is deze training heel waardevol als voorloper op een persoonlijk ontwikkeltraject. Daarnaast wordt deze training vaak gedaan als vervolgtraining op de Mindfulnesstraining. Voor iedereen die meer zelfliefde wil ontwikkelen op een door de breinwetenschap ondersteunde manier.

De training, voluit Mindfulness Based Compassionate Living (MBCL), is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek waaruit blijkt dat we ons gelukkiger voelen, èn tot betere prestaties en relaties komen wanneer we (zelf)compassie onderdeel van ons leven maken. Het blijkt dat eenvoudige oefeningen heel effectief zijn in het ontwikkelen hiervan. De Compassietraining helpt je om in twee maanden een gewoonte te ontwikkelen waar je de rest van je leven plezier van zult hebben!

De training volgt een zorgvuldig opgebouwd programma. Al in de loop van de training ervaren deelnemers vaak dat dingen in hun leven makkelijker worden, dat er een soort lichtheid komt ook als dingen moeilijk zijn. Er komt wat theorie en vooral veel praktijk aan bod in de training. Onder andere wordt uitgelegd hoe ons brein zich ontwikkeld heeft, en waarom zaken als piekeren, zelfkritiek, gejaagdheid en schaamte hele menselijke eigenschappen zijn. Hoe een bepaalde levenswandel de ontwikkeling van bepaalde delen van het brein extra gestimuleerd kan hebben, terwijl de huidige situatie of rol training van andere delen van het brein vraagt. We leren hoe we de balans kunnen terugbrengen en hierin zelf kunnen bijsturen. We oefenen door middel van meditaties, visualisaties, schrijfoefeningen en reflecties.

Net als spieren valt ons brein te trainen, en uit onderzoek blijkt dat werkelijk andere verbindingen in de hersenen aangemaakt worden wanneer we de oefeningen doen. Verbindingen die je helpen anders in het leven te staan, en soepeler om te gaan met wat het leven je brengt. Tijdens de training ervaren de deelnemers al meer gevoelens van warmte, geborgenheid, acceptatie en verbondenheid met zichzelf en anderen. Creativiteit en energie krijgen de mogelijkheid om te stromen. De innerlijke criticus wordt vervangen door een innerlijke coach.

Mindfulness Compassie in ’t Gooi

Op dit moment zijn er geen groepstrainingen gepland, maar bij voldoende interesse kunnen we weer starten want de corona beperkingen zijn opgeheven voor Mindfulness trainers. Laat me weten als je interesse hebt.

De kosten bedragen €395. Dit beslaat 9 bijeenkomsten, een cursusmap en de meditaties toegestuurd als MP3.

In tegenstelling tot de grote mindfulness centra, werk ik graag met kleine groepen van maximaal 8 deelnemers. De trainingen lopen hierdoor wel snel vol, dus als je geïnteresseerd bent, laat dat dan op tijd weten.

Voor meer informatie en om je eventuele interesse in de training kenbaar te maken mag je mailen naar: welkom@mindfulwest.nl

De training was oorspronkelijk bedoeld als een vervolgtraining op de mindfulness training, maar kan ook gevolgd worden als je via andere weg met zelfreflectie en korte meditaties in aanraking bent gekomen. Bovendien wordt tegenwoordig vaak geadviseerd om de Mindfulness & Compassietraining eerst te volgen indien je een goed ontwikkelde innerlijke criticus hebt.

Om de volledige waarde van de training te ervaren wordt aangeraden 30 minuten per dag te oefenen. Kijk ook de filmpjes en blogs om een idee te krijgen van de training.

Sommige zorgverzekeraars vergoeden mindfulness trainingen. Meer informatie vind je op de website van zorgwijzer.

Andere locaties en custom trainingen
Met plezier geef ik trainingen op andere locaties en aan speciale groepen. Dus mocht je zelf een groep kunnen vormen, of binnen je bedrijf iets willen organiseren, neem dan gerust contact op.